Earth Hour Hellas

Συνεργασίες

EΝΗΜΕΡΩΣΗ 1.2.09

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι φέτος Η Ώρα της Γης θα λάβει χώρα σε όλο τον κόσμο, στις 28 Μαρτίου 2009, 8:30 με 9:30 το βράδυ και αναμένεται να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις!

Στην Αίγινα η ομάδα μας ετοιμάζει εκδηλώσεις για εκείνη την ημέρα, αλλά και όλο το Μάρτιο, με τίτλο “30 ημέρες για την Ειρήνη“.

Πιστεύουμε ότι η Ειρήνη δεν έχει να κάνει μονάχα με τον πόλεμο, αλλά με την κοινωνία, τη σχέση με τον εαυτό μας και τους γύρω μας και, φυσικά, και με το περιβάλλον.

Στόχος των δραστηριοτήτων του Μαρτίου είναι η διερεύνηση ειρηνικών τρόπων δράσης στην καθημερινότητα, μέσα από την θεματική προσέγγιση των διάφορων εννοιών της ειρήνης.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ::

http://30days4peace.gr

και φυσικά να μας βοηθήσετε στη διοργάνωση!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;

Η Ώρα της Γης 2008 δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την συνεργασία των τοπικών και μη φορέων και φυσικά των κατοίκων της Αίγινας.

Σας ευχαριστούμε όλους!

Οι παρακάτω σελίδες θα ανανεώνονται καθώς θα προσθέτονται καινούργοι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας μας.

Τελευταία ενημέρωση 24/03/08

Μη Κυβερνητικοί Φορείς

Σχολεία

Κρατικοί φορείς

Επιχειρήσεις

Διαβάστε την ιδέα μας εδώ και βοηθήστε μας να κάνουμε την Ώρα της Γης να διαρκεί όλη μέρα, 365 μέρες το χρόνο!

6 Σχόλια προς "Συνεργασίες"

Κλιματικές αλλαγές – Μια αιρετική άποψη

Η αναμενόμενη οξύτητα των κλιματικών αλλαγών έφερε το θέμα στο σύγχρονο πολιτικό προβληματισμό. Οι τεχνικοί / επιστήμονες του λεγόμενου αναπτυγμένου κόσμου φέρουμε μεγάλο μέρος της ευθύνης, για το επερχόμενο κακό. Παρασυρμένοι από την τεχνολογία, την επιστήμη δίναμε και εξακολουθούμε να δίνουμε τα κάθε λογής τεχνικά μέσα στον κόσμο, που «διευκολύνουν» τη ζωή του. Δεν μπορέσαμε όμως έγκαιρα να δούμε «πέρα απ’ τη μύτη μας…». Ή τουλάχιστον δεν μας άφησε το τεράστιο οικονομικό σύστημα που αναπτύχθηκε περί αυτά να συνειδητοποιήσουμε τα παρατράγουδα της απίστευτης υπερκατανάλωσης ενέργειας, στην οποία όλα αυτά οδηγούσαν και εξακολουθούν να οδηγούν.

Ας μη γελιόμαστε. Στη γη μας καταναλίσκουμε, δεκαετίες τώρα, πολύ περισσότερη ενέργεια, απ’ όση μπορεί να αντέξει ο πλανήτης κι εμείς, του «αναπτυγμένου» κόσμου, είμαστε πρωταθλητές… Η κατάσταση πηγαίνει προς επιδείνωση. Δισεκατομμύρια κόσμου στην Κίνα στην Ινδία κι αλλού αυξάνουν ραγδαία την ενεργειακή κατανάλωσή τους. Είναι λογική συνέπεια. Το διεθνές οικονομικό σύστημα, που έχουμε στήσει προβάλει και σ’ αυτούς το γκλαμουράτο υπόδειγμα της «Κοινωνίας της Αφθονίας», για να θυμηθούμε και τον πρόσφατα αποβιώσαντα Galbreith.

Θεωρώ ότι, μακράν, πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η δραστική μείωση της ζήτησης ενέργειας. Ουσιαστικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση δεν μπορεί να γίνουν αν δεν πεισθούμε πρώτα εμείς οι ίδιοι, οι «αναπτυγμένοι», να αρχίσουμε να αναθεωρούμε τον τρόπο με τον οποίο έχουμε καταντήσει να ζούμε. Τρόπο, που δεν είναι καθόλου συμβατός με την αειφορία. Απέχουμε πολύ από τη συνειδητοποίηση αυτής της πραγματικότητας κι ακόμα περισσότερο από τη δράση.

Τα τελευταία χρόνια, στρέψαμε στη Δύση την προσοχή μας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), και αυτοπαγιδευθήκαμε. Νομίζουμε ότι έτσι κάνουμε το καθήκον μας, ότι έτσι εξαντλούμε τις υποχρεώσεις μας για το περιβάλλον, για τις επόμενες γενιές. Παράλληλα όμως, δεν αλλάζουμε τόσο δα τον καθημερινό τρόπο ζωής μας. Εξακολουθούμε, φευ, να υπερ-καταναλίσκουμε ενέργεια… Μας διαφεύγει, όμως ότι, οι ΑΠΕ συμβάλλουν στην προσφορά ενέργειας όχι στη ζήτηση, που είναι η πρωτογενής αιτία του κακού. Γιατί να γεμίσουμε π.χ. όλες τις κορυφογραμμές του ελληνικού τοπίου με αμφισβητούμενης αισθητικής ανεμογεννήτριες ηλεκτρισμού, για να εξακολουθούμε να έχουμε 15 αντί 2 η 3 φώτα αναμμένα σπίτι μας;

Με αυτήν την έννοια, η αφεντιά μου σκόπιμα δηλώνει «εχθρός» των ΑΠΕ. Η ενασχόληση με αυτές, κατ’ εμέ, αποπροσανατολίζει από τον κύριο στόχο. Αυτός πρέπει να είναι, μακράν του οτιδήποτε άλλου, η αλλαγή της συμπεριφοράς όλων μας, προκειμένου να ζούμε ζητώντας και συνεπώς καταναλίσκοντας λιγότερη, μα πολύ λιγότερη ενέργεια. Από δε ένα σημείο και μετά, βλέπω με μεγάλη δυσπιστία και υποψία τα διάφορα κίνητρα / επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτές. Για να υπερβάλω και πάλι σκόπιμα, θεωρώ ότι, η καλύτερη μορφή ενέργειας είναι, όχι η των ΑΠΕ, αλλά αυτή που δεν ζητιέται, αυτή που δεν καταναλίσκεται. Η οξύτητα του προβλήματος επιβάλλει επειγόντως να αναθεωρήσουμε το «αξιακό» μας σύστημα – που, π.χ. χρησιμοποιεί την κατά κεφαλήν κατανάλωση ενέργειας ως δείκτη ανάπτυξης – και φυσικά την οικονομία, που το στηρίζει.

Έρχομαι στο δέον γενέσθαι. Προσυπογράφω απόλυτα το εργαλείο της εισαγωγής σταδιακά αυξανόμενης τσουχτερής φορολόγησης. Ζούμε σε περιβάλλον ελεύθερης οικονομίας κι αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει στον ορατό ορίζοντα. Στο μάταιο και ψυχρά υλιστικό κόσμο μας, ό, τι δεν ακουμπάει τη τσέπη, μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Πάντα δε δείχνουμε, τρομάρα μας, τους άλλους, όταν κάνουμε συζήτηση για το ποιος φταίει…

Ο λεγόμενος φόρος του άνθρακα προβλέπει τη φορολόγηση των ορυκτών καυσίμων και των προϊόντων τους (βενζίνη, πετρέλαιο Diesel, φυσικό αέριο, λιγνίτες, κτλ.) ανάλογα με την ποσότητα άνθρακα που περιέχουν και συνεπώς του CO2 (κύριου συστατικού των αερίων του θερμοκηπίου), που εκλύουν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον μελέτησε, για χρόνια. Τα βιομηχανικά lobbies της Ένωσης «τον έθαψαν». Καιρός να τον ξεθάψουμε. Παρά τα προβλήματά του, επιτρέπει με περιβαλλοντικά δίκαιο τρόπο να αυξήσουμε την τιμή της ενέργειας κατά όσο χρειάζεται, για να επιτύχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Για το μέγεθος της φορολογίας, θα πρέπει να πάμε ψάχνοντας. Η ελαστικότητα της ζήτησης ενέργειας σε δραστικές αυξήσεις της τιμής της είναι άγνωστη. Για να επιτύχουμε την επιθυμητή μείωση, ίσως χρειαστεί να πάμε σε αυξήσεις της τιμής καταναλωτή της τάξεως του 50%, 250% ή ακόμα και 500%!

Η χώρα μας, έχει όλες τις προϋποθέσεις να μπει στην πρωτοπορία στο θέμα αυτό. Έχουμε ανθρωποκεντρικό πολιτισμό χιλιετιών, «μέτρον άριστον»…, μεγάλη ποικιλία περιβάλλοντος με στοιχεία παγκόσμιας σπανιότητας (αιγαιοπελαγίτικο τοπίο). Έχουμε, θα πρόσθετα ακόμα, και το ό, τι έχει απομείνει από την αριστερή διανόηση…

Ζητώ να πρωτοστατήσουμε στην υιοθέτηση πολιτικών τσουχτερού φόρου άνθρακα, ανταποδοτικού σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Προτείνω να σκεφθούμε να τον υιοθετήσουμε ακόμα και μόνοι μας. Η Σουηδία τον έχει θεσπίσει, έστω σε ήπια δόση, από το ’91, συνεπώς «δεν χτυπάει» στη συνθήκη της Ρώμης ή τους κανόνες λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ. Δεν θα είναι τόσο επαχθές για εμάς. Δεν έχουμε σοβαρή εξαγωγική, ενεργοβόρα, βιομηχανική παραγωγή. Το αλουμίνιο, το τσιμέντο, κτλ. ίσως χρειασθεί να τα εξαιρέσουμε. Η εμπειρία της Σουηδίας θα βοηθήσει.

Σάκης Γαλιγάλης, Ρέππα 58, 15669 Παπάγος. 6944 109 794, 210 6528 477, e-mail: agali@tee.gr

Πρόσθεσα την ανακοίνωσή σας και πρόσκληση σε δράση στο blog μου. Και φυσικά, θα φροντίσω να συμμετάσχω στην πρωτοβουλία σας. Καλή επιτυχία.

Αναρτήθηκε η ενημέρωση στα site που έχω εγγραφή ως μέλος

http://www.skorpialogia.com
http»//www.chrisxx.com

Καθώς στο δικό μου
http://www.TeAr.gr

επίσης και στα blog μου
http://www.tear.pblogs.gr
http://www.teargr.wordpress.com

Προσθέσα κ γώ ότι μπορούσα στο site.Εύχομαι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος.Φυσικά κ γώ θα συμμετάσχω

Θα έχουμε τα φώτα κλειστά στην πλατεία Ελευθερίας γιατι εκείνη την ώρα θα παρακολουθούμε τ άστρα λόγω της εκδήλωσης μας .Επισυνάπτω το blog πληροφόρησης http://astropyli.blogspot.com/.
Θ αναφερθεί η δράση .
Καλή επιτυχία.

Για τους φορείς

Ομιλος Σερρών για Unesco
Σοφοκλής Θεμιστοκλέους, Νομαρχιακός Σύμβουλος,
Δημήτριος Μιχτσόγλου, Πρόεδρος Κοινότητας Ανω Βροντούς,
Ιωάννης Πεχλιβανίδης, Δημοτικός Σύμβουλος – Υπέυθυνος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Σερρών,
Τάσος Καλφόγλου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Βροντούς,
Ελένη Κωνσταντινίδου, Πρόεδρος Φυσιολατρικού Συλλόγου “Μελενικιώτικα”,
Αντώνης Καγιούδης και Απόστολος Γιώσας, Μέλη Δ.Ε. Αστροπύλης – Σερραϊκής Λέσχης Περιήγησης

Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Κέντρο Καρδιάς 95 fm και MetroRadio 89.2 fm οι οποίοι βρίσκονται υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίτας Μυρωνάκης εκπέμπουνε εδώ και πολλά χρόνια στο Ηράκλειο – Κρήτης. Ευαισθητοποιημένοι από τις κλιματικές αλλαγές της Γης, προχώρησαν στην ενίσχυση της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας “Η Ώρα της Γης” , δημιουργώντας ένα ραδιοφωνικό μήνυμα παρακίνησης και συμμετοχής του κόσμου της Κρήτης σε αυτήν την προσπάθεια. Μια προσπάθεια η οποία θα υλοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 8 το βράδυ σε όλο τον κόσμο, κατεβάζοντας τον «διακόπτη» για μια ώρα και εξοικονομώντας έτσι ενέργεια για το καλό του πλανήτη. Κατεβάζουμε όλοι τον διακόπτη, γιατί είναι “Η ώρα της Γής”
Με την φιλική υποστήριξη του Κέντρο Καρδιάς 95 fm και MetroRadio 89.2 fm
—————————————————————————————–
Παρακαλείστε να δημοσιεύσετε στο site σας αυτήν την φιλική υποστήριξη.
Μπορείτε αν το επιθυμείτε να μας ακούσετε μέσω του διαδικτύου, επισκέπτοντας τις ιστοσελίδες μας.
Για το MetroRadio 89.2fm: http://www.metroradio.gr
Για το Κέντρο Καρδιάς 95 fm : http://www.kentrokardias.gr στο site (http://greekradios.gr)
Τηλέφωνα επικοινωνίας : Τηλ: 2810.360.800
Φαξ: 2810.360.801 e-mail: info@kentrokardias.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΑΥΔΟ – ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Υπογράψτε την έκκληση στον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Yoga Γέλιου

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2009 ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ!

Επικοινωνία

Στείλτε μας μήνυμα στο earthhourhellas παπάκι gmail τελεία com

29.03.08 Φωτογραφιες ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Copyright

Creative Commons License
Το υλικό σε αυτό το ιστολόγιο υπόκειται στην εξής άδεια χρήσης: Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Greece License.

Αρχείο

Σεπτεμβρίου 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ημερα της πανγαιας

Στατιστικά

Powered by:::

Αρέσει σε %d bloggers: