Earth Hour Hellas

Η Ώρα της Γης

Πως ξεκίνησαν όλα;

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε το 2007 με μία ερώτηση: Πως μπορούμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση για την περιβαλλοντική υποβάθμιση;

Η απάντηση δόθηκε από μια ομάδα Αυστραλών στο Σύδνεϊ: Να ζητήσουμε από τους κατοίκους της πόλης να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα.

H Ώρα της Γης 2007

Στις 31 Μαρτίου 2007, 2.2 εκατομμύρια άνθρωποι και 2100 επιχειρήσεις στο Σύδνεϊ έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα- την Ώρα της Γης. Αυτή η τεράστια συλλογική προσπάθεια μείωσε την κατανάλωση ενέργειας κατά 10,2% , μέγεθος ανάλογο της απομάκρυνσης από την κυκλοφορία 48.000 αυτοκινήτων για μία ώρα. (Βρείτε εδώ αποτελέσματα του Earth Hour 2007 στα Αγγλικά).

H Ώρα της Γης 2008

Σημαντικά μνημεία του Σίδνεϊ με σβηστά φώτα, και πρωτότυπα γεγονότα όπως γάμοι υπο το φως των κεριών προκάλεσαν την προσοχή του υπόλοιπου κόσμου. Εμπνευσμένες από την μεγαλειώδη συλλογική προσπάθεια των εκατομμυρίων κατοίκων του Σίδνεϊ, πολλές μεγάλες πόλεις παγκοσμίως- όπως η Κοπενχάγη, το Δουβλίνο, το Τορόντο, το Σικάγο, η Μελβούρνη, το Μπρισμπέιν, το Τελ Αβίβ και η Μανίλα- συμμετείχαν στην Ώρα της Γης το 2008, μετατρέποντας ένα συμβολικό γεγονός σε ένα παγκόσμιο κίνημα.

Η Ώρα της Γης 2008 στην Αίγινα

Στην Ελλάδα, το 2008 δεν ανέλαβε κάποιος επίσημος φορέας την οργάνωση της Ώρας της Γης. Μια παρέα νέων κατοίκων της Αίγινας προσπαθήσαμε να προωθήσουμε την ιδέα στο νησί, έτσι ώστε οι κάτοικοι να κατανοήσουν γιατί έχει σημασία να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να δρούμε συλλογικά.

Διοργανώσαμε παρουσιάσεις για τις κλιματικές αλλαγές και την εξοικονόμιση ενέργειας σε σχολεία και συλλόγους της Αίγινας, προβολές οικολογικών ταινιών, φτιάξαμε φυλλάδια για επιχερήσεις, και στήσαμε ένα ιστολόγιο για να ενημερώνουμε για τις κινήσεις μας.

Αποκορύφωμα ήταν η εκδήλωση για την Ώρα της Γης στο Λιμάνι της Αίγινας, όπου πάνω από 500 ενήλικες και παιδιά πορεύτηκαν ειρηνικά υπό το φως των κεριών κατά μήκος του λιμανιού! (Δείτε εδώ φωτογραφίες.)

Οι 30 ημέρες για την Ειρήνη και Η Ώρα της Γης 2009 στην Αίγινα

Τον Ιανουάριο του 2009 αποκτήσαμε νομική μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την ονομασία Χαρούμενος Πλανήτης. Η πρώτη μεγάλη δράση μας είναι η διοργάνωση των εκδηλώσεων 30 ημέρες για την Ειρήνη που θα πραγματοποιηθούν στην Αίγινα το Μάρτη του 2009.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η διερεύνηση ειρηνικών τρόπων δράσης στην καθημερινότητα, μέσα από την θεματική προσέγγιση των διάφορων εννοιών της ΕΙΡΗΝΗΣ (ειρήνη και πόλεμος, ειρήνη στην κοινωνία, ειρήνη με τον εαυτό, ειρήνη με το περιβάλλον). Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Στα πλαίσια αυτά, στις 28 Μαρτίου 2009 η Αίγινα θα συμμετέχει και φέτος επίσημα στην Ώρα της Γης. Η ομάδα του Χαρούμενου Πλανήτη, σε συνεργασία με το Δήμο και μια σειρά τοπικών και μη φορέων, διοργανώνει μια ημέρα γεμάτη χαρά και ελπίδα για την Ώρα της Γης 2009.

Σας περιμένουμε στην Αίγινα να γιορτάσουμε την Ώρα της Γης (Σάββατο, 28.3.09, 20:30-21:30) με:::
-ειρηνική πορεία κατά μήκος του λιμανιού,
-παράλληλο θεατρικό δρώμενο με τίτλο το Δέντρο της Ζωής, από την ομάδα ΠΑΙΖΩ-ΔΡΟΜΟΣ,
-μηνύμα στην ανθρωπότητα από τη Μητέρα Γη
-συναυλία ροκ’ν’ρολ με το σούπερ κεφάτο συγκρότημα Picos, Apicos & the Pina Coladas,
και όχι μόνο!

Το πρωί της ίδιας μέρας, θα γίνουν παρουσιάσεις από τους μαθητές των σχολείων της Αίγινας και παράλληλη έκθεση στο λιμάνι με φωτογραφίες της φωτογραφικής ομάδας του 1ου Λυκείου Αίγινας και χειροτεχνίες από τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών!

Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων 30 ημέρες για την Ειρήνη στην Αίγινα κάνοντας κλικ εδώ.

Δηλώστε συμμετοχή στον επίσημο ιστότοπο για την Ώρα της Γης 2009:::


Σκέψου πλανητικά, δράσε τοπικά

16 Σχόλια προς "Η Ώρα της Γης"

geia και πάλι ! ενδιαφερομαι για ολα αυτά, μα περισσοτερο προς στιγμης να οργανώσω το blog μου! htt://hararmony.blogspot.com

Την καλησπέρα μου, πέρα για πέρα!!
Με λένε Αντώνη Χατζηθωμά και είμαι ιδιοκτήτης του http://www.spitia.gr
Έβαλα στην πρώτη σελίδα του χώρου την παρουσίαση της καμπάνιας για να σβύσουμε με φώτα στις 29 Μάρτη στις 8 ώρα το βράδυ, Δείτε τη σελίδα στη διεύθυνση:
http://www.spitia.gr/greek/greek.htm

Παρακαλώ ενημερώστε με για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα της διοργάνωσης, για να ενημερώσω κι εγώ με τη σειρά μου το χώρο.

Καλή επιτυχία!
Αντώνης Χ.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη! Αντώνη θα σε κρατήσουμε ενήμερο για τις εξελίξεις!

Γειά σας παιδιά. θα ήθελα να προσθέσω και τη δική μου υποστήριξη για την πρωτοβουλιά σας. Συμφωνώ ότι εδώ στην Αίγινα είμαστε σε θέση να λειτουργούμε παραδειγματικά για τους Έλληνες (και όχι μόνο).

Όπως οι φίλοι μου ο Αντώνης και ο Απόστολος σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Γ.Χωλ
http://www.enouranois.gr

Συγχαρητήρια και από εμένα.
Από την πλευρά μου, κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να το διαδώσω και μέσα από το blog μου και μέσω άλλων ιστοσελίδων όπως π.χ. http://www.polites-allagi.gr
Υπάρχει ένα πολύ έξυπνο εργαλείο για την διάδοση του EarthHour. To «user pages».
Περισσότερα στο blog μου:
http://krogias.blogspot.com/2008/03/earth-hour-user-page.html

Πολύ καλή ιδέα! Θα το διαδώσω με κάθε τρόπο!

http://www.kissthefrog.tk

Σας ευχαριστούμε όλους!

Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και μας αφορά όλους.
Δεν έχουμε άλλο χρόνο για αναβολές και μετακύληση ευθυνών.

Η ώρα για δράση είναι τώρα!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΣΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΝΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ .

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία! Θα το διαδώσω όσο μπορώ κι εγώ!

Γεια χαρά σας αγαπητοί φίλοι, από την φοιτητική δικτυακή πύλη/κοινότητα/eMagazine του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κι όχι μόνο)!!

Συνθέσαμε μερικές πληροφορίες και ετοιμάσαμε ένα ενημερωτικό άρθρο στο: http://my.aegean.gr/web/article2670.html και το οποίο θα κρατήσουμε ως «Κύριο Θέμα» στην αρχική σελίδα της ιστοκοινότητάς μας http://my.aegean.gr για όλη αυτή την εβδομάδα!

Επίσης, διαμορφώσαμε μια εικόνα-banner που βρίσκεται μέσα στο άρθρο, με βάση οπτικό υλικό που είναι διαθέσιμο, και την οποία επίσης μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αν θέλετε!

Χαιρετισμούς από το Αιγαίο!! Together we are an Archipelago, παραφράζοντας τον Ryunosuke Satoro… 🙂

Keep faith!

Καλαμάτα 26-3-2008

Μόλις πριν από 2 περίπου ώρες έλαβα ένα μήνυμα από μια φίλη για το γεγονός που θα λάβει χώρα στις 29-3-2008 από τις 8 μέχρι 9 μ.μ για την ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Είναι λίγο αργά. Δυστυχώς δεν το έμαθα πιό μπροστά. Αλλά θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ.
Το στέλνω σε όλα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Με εκτίμηση

για τις Οργανώσεις

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ &
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στέφανος Λεων. Κουνιάδος

Πρόεδρος

Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας!
Η υποστήριξή σας είναι αυτή που θα κάνει την ‘Ωρα της Γης επιτυχία στην Ελλάδα! Σας καλούμε να συνεχίσετε τις προσπάθειες ενημέρωσης και της προσωπικής αλλά και των γύρω σας με όποιο τρόπο διαθέτετε!
Επαναλαμβάνουμε-
Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!
Κι αν νιώθουμε αδύναμοι είναι γιατί έχουμε άγνοια.
Η συλλογική δράση με γνώμονα το κοινό καλό μόνο ένα αποτέλεσμα μπορεί να έχει! 😉

Πρόβλεψη της ΝΑΣΑ για ψυχρές δεκαετίες…
NASA Earth Observatory http://earthobservatory.nasa.gov/Newsroom/NewImages/images.php3?img_id=18012

* “Lies and Traps in the Global Warming Affairs”
* Preface: The worst scientific scandal in the history.
* Introduction: The global warming issue as an environmental terrorism.
* http://climatesci.org/2008/06/17/guest-weblog-by-dr-kiminori-itoh-of-yokohama-national-university

“I worry about the arrogance of scientists who blithely claim that they can help solve the climate problem, provided their research receives massive increases in funding. I worry about the lack of sophistication and the absence of reflection in the way climate modellers covet new supercomputers (….) My worries multiply when I contemplate possible side effects. Expansion of research tends to support the illusion that science and technology can solve nearly every problem, given enough resources. Research supports the progress myth that pervades modern society, but that very myth seduces us into ignoring our responsibility for the state of the planet.»
A Revolution in Climate Prediction? by Hendrik Tennekes

Meteorologist Says Money Behind Warming Alarmism

Για σας και απο μενα ειμαι απο ΑΘΗΝΑ και εγω πιστευω στην προσπαθια αυτη και αυτο πρεπει να καθιερωθει καθε μηνα.

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΗΝ ΓΗ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ
ΕΥΑΥΤΟ

Ο στόχος όμως δεν είναι να γίνεται αυτή η προσπάθεια μία φορά μόνο το χρόνο, αλλά τουλάχιστον μία ώρα κάθε εβδομάδα και φυσικά εμείς οι ίδιοι να βρίσκουμε όλο και περισσότερους τρόπους όπου θα μπορούμε να εξοικονομήσουμε αποτελεσματικά ενέργεια. π.χ να μην αφήνουμε ανοιχτά τα φώτα την ημέρα, να μην καίμε άσκοπα το «καλοριφέρ», να μην αφήνουμε άσκοπα νερό να τρέχει από τη βρύση, να σβήνουμε την τηλεόραση όταν δεν παρακολουθούμε, ΄όταν βρισκόμαστε σε παρέα πολλών ατόμων και ο καθένας έχει το δικό του αυτοκίνητο π.χ σε παρέα 10 ατόμων και υπάρχουν 5 αυτοκίνητα θα προσπαθήσουμε να βολευτούμε εαν γίνεται ακόμη και σε 2 αυτοκίνητα κ.ά. πολλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΑΥΔΟ – ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Υπογράψτε την έκκληση στον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Yoga Γέλιου

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2009 ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ!

Επικοινωνία

Στείλτε μας μήνυμα στο earthhourhellas παπάκι gmail τελεία com

29.03.08 Φωτογραφιες ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Copyright

Creative Commons License
Το υλικό σε αυτό το ιστολόγιο υπόκειται στην εξής άδεια χρήσης: Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Greece License.

Αρχείο

Σεπτεμβρίου 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ημερα της πανγαιας

Στατιστικά

Powered by:::

Αρέσει σε %d bloggers: